120+ oDesk & Elance Social Media Marketing (SMM) Test Question & Ansers 100%

 oDesk & Elance Social Media Marketing (SMM) Test Question & Answers

 
Question 1: What methods of social network marketing should a company always use?
a. Blogging only
Ans: b. Twitter, Blogs, Facebook
c. YouTube
Ans: d. Depends on the company, their product, their audience

Question 2: What is the term adopted for updates by Twitter users?
Ans: a. Tweets
b. Twoots
c. Twinks
d. Posts

Question 3: What is meant by “guerilla marketing”?
Ans: a. Using resources such as time, energy and imagination rather than money to market
Ans: b. Using advertising spots which utilize gorillas to capture the audience
Ans: c. Having a large scale marketing budget
d. Using television ads instead of web ads

Question 4: What is meant by Brand Management?
a. Managing the marketing staff
b. Management of the marketing budget
Ans: c. The company executive management team
Ans: d. Creating a consistent image for the company

Question 5: Why is it important to post to a blog regularly?
a. It reduces the cost per blog post
Ans: b. Keep readers engaged and also give search engines content to index
c. It gives the social media marketing specialist something to do
d. It allows more chances for the company to put

Question 6: What is "guerrilla marketing"?
a. Marketing geared towards animal lovers
b. Marketing which relies on time and energy rather than a large dollar budget
c. Aggressive sales techniques
d. Marketing using a large scale national budget

Question 7: What is meant by guerrilla marketing
Ans: Using resources such as time, energy and imagination rather than money to market

Question 8: Which of the following is an important aspect of creating blogs and posting content?
Ans: a. Using a witty user name
Ans: b. Posting at least once a month to the blog
Ans: c. Social Media Optimization
d. Using humor

Question 9: What is a "vlog"?
a. Video Log
Ans: b. Video blog
c. Log of blog activity
Ans: d. New technology to aid in blogging

Question 10: What can a company do on Facebook apart from their page to create a following?
a. Post more updates than usual
b. Post controversial posts
c. Use several pictures
Ans: d. Use Groups, both company originated and posting to other groups

Question 11: What is meant by the "blogsphere"?
a. The act of writing a blog
b. Specific niche blog community
c. The interconnected community of blogs via linking to each other
d. Advertising done via blogging

Question 12: How can a company ensure that the proper audience finds their YouTube videos?
Ans:     a. Post links on the company blog to the YouTube videos
b. There is no method to effectively direct people to the company videos
Ans: c. Use of keywords
d. Sending out mail advertisements

Question 13: In a company who should own the social marketing plan?
Ans: a. Head of Marketing
Ans: b. CFO
c. President
d. Operational staff

Question 14: What is meant by "micro-blogging"?
Ans: a. Blogging daily
b. Blogs which are posted by companies, not individuals
Ans: c. Blogs with limited individual posts, limited by character count typically
d. Blogging from mobile devices

Question 15: What is meant by A/B testing in marketing?
a. Testing of 2 different products
Ans: b. Testing 2 versions of an advertisement to see which elicits the best response
c. Clinical testing of medical products before legally allowing them for sale
d. Testing via 2 mediums, such as radio and television

Question 16: What is “social media optimization”?
Ans: a. Creating content which easily creates publicity via social networks
b. Writing clear content
c. Creating short content which is easily indexed
d. Hiring people to create content for social networks

Question 17: What  place does Pricing have in marketing?
a. Higher prices guarantee higher revenue stream
b. The company should actively market how much their products cost
Ans: c. Different pricing levels can be tested to see what elicits the best consumer response
d. Marketing based on the pricing level relative to competition is important

Question 18: What would the marketing budget section of a marketing plan detail?
a. The cost to write the plan
Ans: b. The expected costs for each ad campaign based on the delivery method
Ans: c. The overall marketing budget for a year
d. The marketing personnel job descriptions

Question 19: How can a company use the same material for both traditional and social network marketing?
a. Posting a luring comment on Twitter the company site
b. Selling ad space on the company website
Ans: c. Utilizing a television ad campaign online as well on their site and sites such as YouTube
Ans: d. Creating a magazine print ad with the company website

Question 20: What is the ultimate goal of social network marketing plan?
a. To satisfy investors in the company
b. To justify spending in marketing
c. To find investors for a company
d. Drive potential customers to the company and give them an action time to perform

Question 21: How often should a marketing plan be revisited?
a. Never, once written it is complete
Ans: b. As often as needed in order to revisit the plan of action and revise any new actions
c. At company board meetings
d. During the financial review of the company each month

Question 22: Which of the following would be leveraging both social network and traditional marketing?
a. Handing out print advertisements with a coupon for a store
Ans: b. A print advertisement in a magazine which drives people to a website where there is a free trial offer
c. Posting an advertisement on a message board
d. Hosting a video ad on YouTube not otherwise seen elsewhere

Question 23: How does creating a social network marketing plan differ from a traditional marketing plan?
a. The brand image should be completely different for social marketing
Ans: b. The staff requirements and skill sets for social marketing are different
Ans: c. There is no need for a social marketing plan, but social marketing plan is required for traditional marketing
d. Other than the method of delivery, a marketing plan either way will be similar

Question 24: What should be the length of an blog post?
Ans: A few sentence mixed with several links to other sites and references.

Question 25: Which of the following is valuable in increasing a page rank?
a. Paying for placement
b. Static content
Ans: c. Quantity of links from other highly ranked pages to your site
d. No contact information

Question 26: Why is there no specific definition of what is social media marketing?
Ans: a. There is not governing body over social media marketing
b. Companies cannot come to one definition
Ans: c. The concept is relatively new compared to traditional marketing and is still being defined
d. It had not yet been widely accepted

Question 27: What is meant by the “blogosphere”?
Ans: The interconnected community of blogs via linking to each other

Question 28: What is meant by the “blog o sphere”?
Ans: The interconnected community of blogs via linking to each other

Question 29: How do ebooks represent a from marketing?
Ans: They are often free, include useful information, and direct the reader onto the company which created the ebook for.

Question 30: If marketing is relatively easy to do online
Ans: Hired experts can drive the best results of campaigns and help guide the company in its marketing

Question 31: What should a company do for commercial advertisements on YouTube in order to maximize their effectiveness.
Ans: a. Ask the watcher to visit the company site at the end of the video
b. Make the videos at least 5 minutes long
c. Make the videos under 10 seconds
d. Have the CEO featured in the advertisement

Question 32: Which of the following are podcasts least likely to target?
Ans: a. Sales
b. Branding
c. Customer loyalty
d. Customer delivery

Question 33: Why is the subject line of any email campaign important?
a. It gives the person an opportunity to delete the email before reading it
Ans: b. It is all the receiver sees besides the email address until they open the email
c. It let the receiver know they are about to be sold something

Question 34: What is the general purpose of posting a video blog routinely to YouTube?
a. It allows the company to hard sell its products
Ans: b. It allows the company to drive website traffic to its blog
Ans: c. It can be used to disperse the company contact information
d. It allows followers to create a personal connection with the employees of the company

Question 35: What is the term used for a person who is receiving updates of another Twitter user's updates?
a. User
Ans: b. Follower
c. Connection
d. Friend

Question 36: What style of blogging would be most effective for building relationships with customers?
a. Using the blog only for press releases
b. Posting resumes of the company officers
Ans: c. Posting articles about how terrific the company is, and putting down the competition
Ans: d. Writing posts about the company and its ups and downs from inside, personalized approach

Question 37: How much a company pay for the given example: Ad displays 20 times, 2 users click the ad, cost per click is 5 cents.
a. 90 cents
Ans: b. 10 cents
c. 20 cents
d. 1 cents

Question 38: What do Connections on LinkedIn effectively represent?
Ans: a. Random strangers who found the company
b. People the company has sold product or services to
c. An avenue to disperse coupons
Ans: d. People and other companies the user is connected to directly

Question 39: Which 3 industries are the largest users of affiliate marketing?
a. Prescription drugs, electronics, child products
b. Gambling, adult, retail
c. Retail outlets, bakeries, beverage
Ans: d. Computer equipment, auto manufacturers , construction

Question 40: How can a company convert posts on Twitter to sales?
a. Write demanding points about the competition
b. Write posts about personal information of the CEO
Ans: c. Creating posts which drive followers to their site
Ans: d. Constantly post updates about how the company needs more sales

Question 41: What can a company do to offset the cost of running a blog?
Ans: a. Place ads on the blog which generate pay per click income
Ans: b. Charge users a fee to read the blog
c. Only allow past customers to read the blog
d. Require a monthly membership to the entire company website

Question 42: What is a double opt in process?
a. Someone must email the firm twice to get on a list
Ans: b. Someone must ask to be on your email list, and then verify by clicking a link they want to be on it
c. Someone must email the firm twice to get off an email list
d. Someone has to send an email confirming an online purchase

Question 43: What is the ultimate goal of a social network marketing plan?
a. To satisfy investors in the company
b. To justify spending in marketing
c. To find investors for a company
Ans: d. Drive potential customers to the company and give them an action item to perform

Question 45: 22 What is “wiki”?
a. Form of blogging
b. A social networking site
Ans: c. Interconnected and user generated knowledge management systems
d. A tool for posting to social media networks

Question 46: Which type of marketing would a company blog be considered?
Ans: a. Social Network Marketing
b. Traditional Marketing
c. Both
d. Neither

Question 47: Which of the following are podcasts least likely to target
Ans: sales

Question 48: What is the term adopted for updates posted by Twitter users?
Ans: a. Tweets
b. Twoots
c. Twinks
d. Posts

Question 49: What does the Answers section of LinkedIn allow people to do?
a. Users to post questions directly to companies
Ans: b. Post questions based on a category, and receive responses from experts in the field
c. Post links to the company press releases
d. A meeting place for new connections

Question 50: What non financial measure of marketing is important to track?
a. CEO performance
b. Number of new hires in marketing
Ans: c. Number of impressions
Ans: d. New customer acquisition

Question 51: What does updates to Facebook status resemble most closely?
a. Video blogs
Ans: b. Posts on Twitter
c. A company white page
Ans: d. Articles on LinkedIn

Question 52: How does a blog directly impact sales of a company?
a. It tells customers what products to buy
b. It can be used to talk negatively about the competition
Ans: c. It is typically used as the way to disperse company coupons
Ans: d. Typically a blog does not directly create sales

Question 53: What is the main reason traditional marketing will never completely go away?
a. It is a cheaper than social media marketing
Ans: b. All companies are required by law to use traditional marketing techniques
c. There are better tax write offs for traditional marketing
Ans: d. It's proven to work time and again

Question 54: What style of videos can a company post on YouTube?
Ans: a. Video Blogs
b. Television Commercials
d. Product Demonstrations
Ans: All of the above

Question 55: What should a company post on Twitter?
a. New product launches
b. Significant company news
c. Occasional day to day posts of interest
Ans: d. All of the above

Question 56: How is site traffic useful in evaluating marketing?
Ans: a. Overall site traffic can be followed and a general idea of marketing's impact on it can be determined
b. There is no correlation site traffic and marketing
Ans: c. Ads can send receivers to a specific landing page, which can be tracked
Ans: d. Product sales from the company website can be attributed directly to the marketing campaign

Question 57: What is another term for “social media”?
Ans: a. Media Optimization
Ans: b. Consumer Generated Media
c. Advertising Socialization
d. Consumer Media Advertising

Question 58: Why would a company hire internet marketing specialists if marketing is relatively easy to do online?
a. It reduces taxable profits
b. To get a second opinion
c. Creates goodwill
Ans: d. Hired experts can drive the best results of campaigns and help guide the company in its marketing

Question 59: What feature does LinkedIn offer for pay accounts?
a. Ability to post pictures
Ans: b. Increased abilities to connect directly and send messages to people
c. Ability to post in Groups and create a Group
d. Ability to block users

Question 60: What is the method for being linked to other users on LinkedIn?
a. Followers
Ans: b. Connections
c. Friends
d. Associates

Question 61: How can a company create a forum for dialogue on LinkedIn?
a. Post updates to the company status
Ans: b. Use of Groups
c. Change the company profile regularly
d. Post demeaning comments for the competitors' pages

Question 62: What should be the length of an effective blog post?
a. Several pages in length
b. No more than a few sentences
c. A few sentences mixed with several links to other sites and references
Ans: d. A few paragraphs

Question 63: What is affiliate marketing?
Ans: when a 3rd party helps market your business. And in turn your pay them a commission based on sales as aresult of their efforts

Question 64: What traditional marketing technique is YouTube closest to?
a. Print advertising
Ans: b. Television advertising
c. Radio advertising
d. Mail Advertising
Question 65: What is a method of marketing on Facebook which can reach several users by spending money?
a. Pay money for a better quality Facebook account
b. Pay a third party to make posts to your account
c. Charge a fee for users to be your friends
Ans: d. Facebook Pay Per Click placed advertisements

Question 66: What is meant by the concept of “viral” in social media?
Ans: a. Social media which is spread to viewers by the consumer, growing in popularity
Ans: b. It is a method of branding a company
c. Advertising which can easily be emailed
d. Marketing advertisements which are not serious

Question 67: Why would a company possibly want to spend more on PPC early on?
a. It costs less early on
Ans: b. To drive traffic to their site and increase awareness
c. To let the competition know they are serious
d. To sell more products

Question 68: How far into the future should a company plan its marketing activities?
Ans: a. Up to 1 year
b. 5 years
c. 1 month
Ans: d. Indefinitely

Question 69: Why is Facebook the most well rounded social networking marketing space?
a. It has been around the longest
b. It does not cost any money
Ans: c. It allows for video, short posts, long posts, articles, pictures – all aspects of other sites combined into one
d. It allows for pictures

Question 70: What is the character limit for posts on Twitter?
a. No limit
b. 100 characters
Ans; c. 140 characters
d. 200 characters

Question 71: What is meant by “white hat”?
Ans: a. When markets show up for work wearing white hats
b. Dishonest techniques for gaining higher ranking
c. Ethical and honest methods of increasing page ranking
d. Soft ware use to increase ranking

Question 72: Why is it important to have a company blog hosted on the company web domain versus a third party blogging site?
a. Required by law
Ans: b. Search engine rankings will include hits on the blog as part of the overall website hits
c. Requires less effort to maintain
d. Cannot be hacked easily

Question 73: What is a “value proposition”?
Ans: a. The pricing of the product
b. The same as a business plan
c. A statement as to how the company will make more money
d. A statement as to how the company adds value for customers

Question 74: What type of status updates would drive visitors to the company site?
Ans: a. An update telling friends they hope to see them all soon
Ans: b. A link to a new press release hosted on the company site
c. A link to a third party hosting a company press release
d. A picture of the CEO

Question 75: How does YouTube serve a dual purpose in social media marketing?
a. It can be used as a company blog as well as video advertisements
b. It can be used for company pictures and videos
c. It can be used to host the company website as well as videos
Asn: d. It can be used as the forum for dispersing company videos, as well as a host when embedding videos in sites outside of YouTube

Question 76: How can LinkedIn serve the company aside from social network marketing?
Ans: a. Job openings can easily be dispersed to qualified candidates on LinkedIn
b. Company pictures can be posted to the profile
c. Negative press about the competition can be easily spread
Ans: d. Pricing lists can be posted

Question 77: Which of the following would not be effective in headline writing?
a. Using words that draw attention
b. Using words that people may search for
Ans: c. Using small words which take up space and do not add value
d. Using words such as “new, exciting, special offer”

Question 78: How can a company place itself as an expert in a certain area of expertise?
a. Post updates which brag about the company
Ans: b. Actively answer questions in the Q & A section of the site
c. Post comments on competitors pages stating how they are inferior
Ans: d. Answer questions in all categories, even ones the company is not in business of.

Question 79: What is the overall goal of social media marketing for companies?
Ans: a. Generate sales
b. Increase company headcount
Ans: c. Increase their web presence
d. Help accelerate product launches

Question 80: How can a podcast be used to drive customers to a website?
a. By only hosting the podcast on the website
b. By giving information on the podcast which gives the listener the desire to learn more, and directing them to the website for information
c. By making the podcast a premium one which costs money
Ans: d. By telling the listeners that they need your product

Question 81: What is a "call to action"?
Ans:  a. Giving an advertisement's receiver a specific direction such as 'visit the site'
b. Using telemarketing to reach out to potential customers
c. Defaming the competition
d. Creating a new marketing campaign

Question 82: What are the four P’s of marketing?
Ans: a. Placement, production, procurement, procedures
b. Product, price, place, promotion
c. Position, price, production, premature
Ans: d. Product, promotion, procedures, procurement

Question 83: Why is affiliate marketing a favorable from of marketing?
a. It is inexpensive.
b. Nothing is paid unless there is a sale resulting from the affiliate’s efforts.
Ans: c. It guarantees increased sales
d. It is complex so not many people utilize it

Question 84: What is meant by “Marketing Creative”?
a. The employees in the marketing department
Ans: b. The content for marketing and its creative aspect
c. The methods used to distribute marketing material
d. The branding image of the company

Question 85: Which type of marketing would be a company blog be considered?
a. Social Network Marketing
b. Traditional Marketing
c. Both
d. Neither

Question 86: What would be the marketing budget section of a marketing plan consist of?
a. The cost to write the plan
Ans: b. The expected costs for each ad campaign based on the delivery method
c. The overall marketing budget for a year
d. The marketing personnel job descriptions

Question 87: What is one measure a company can use to validate the usefulness of its video posts on YouTube?
a. The number of followers
Ans: b. The amount of views of the video
c. The number of videos the company has up
Ans: d. The sales volume of the company

Question 88: What does the product portion of the 4 P's of marketing focus on?
Ans: a. The product or service being marketed to consumers
b. The manufacturing process
c. How the price will be set for the product
Ans: d. How the new product will be promoted

Question 89: What additional feature does Facebook have that helps engage in a dialogue with followers?
a. Ability to leave messages for each other
b. Ability to chat live
c. Ability to post updates live
d. Ability to post updates from a mobile device
e. All of the above

Question 90: Why would a company possibly want so spend more on PPC early on
Ans: to drive traffic to their site and increase awareness

Question 91: Why are purchased email lists typically ineffective?
a. They are too expensive
b. They distribute an email to far more people than the company has in its contacts
Ans: c. They make up fake emails to sell
d. They are not targeted at customers specific to your company and have high bounce rates

Question 92: Why has web marketing become a popular form of marketing?
a. It is much cheaper than other forms and often more effective
b. Television advertising is being offered less
c. It is easier than traditional marketing
Ans: d. It has been heavily advertised

Question 93: Why would a firm employ guerilla web marketing?
a. It is guaranteed to work
b. It allows greater flexibility
Ans: c. It gives the firm more control over its marketing budget.
d. It is unconventional and can often leave a lasting impression on potential customers

Question 94: What is contingency plan?
a. A second written plan in case management doesn't like the original plan
b. A detailed marketing plan
c. A set of actions to be taken if the origin l plan does not perform as anticipated
d. A marketing plan written just for social networking

Question 95: Why is affiliate marketing a favorable form of marketing
Ans: it grantees increased sales

Question 96: Why are affiliates not the same as having a sales force?
a. The affiliates are virtual
b. The affiliates can be based anywhere in the world
c. The affiliate only drives traffic, they do not necessarily convert them to sales
Ans: d. The affiliates have limited availability

Question 97: Why is it important to fine tune the timing of the ad and keywords used
Ans: to carefully target the customer base desired, not wasting impressions and clicks

Question 98: Why is the subject line of any email comparing important
Ans: it is all the receiver sees besides the email address until they open the email

Question 99: How do listeners decide what is a worthwhile podcast to continually listen to?
a. High quality audio and high quality content
b. If it’s funny
c. Broad based podcasts with no general direction
Ans: d. Having several hosts and a myriad of topics

Question 101: How is the “open rate” important?
a. It tells the company how many people clicked on the links in the email
Ans: b. It lets the company know how many people bought a product
c. It is the number of people who received the mail
d. It is the number of people who actually opened the email sent to them, giving the company insight in to how effective the email marketing campaign was

Question 102: How is the pricing model of a click determined?
a. Standardized rate for the ad
Ans: b. Google sets the price worldwide
c. Ads always cost more in later months
d. The more popular a search term the more a customer will have to pay to use that term in his/her target keywords list

Question 103: How can a podcast be used to brave customers to a website
Ans: by telling the listeners that they need your product

Question 104: How do eBooks represent a form of marketing?
a. They are often free, include useful information, and direct the reader onto the company which created the eBook for further information
b. They are not a form of marketing
c. They can be placed on free sites where paid advertisements generate income
d. They can be used to defame the competition

Question 105: How can supplemental materials be delivered to the podcast listener?
a. Embedded into the audio file
b. Files can be made available for download along with the link to the podcast
Ans:  c. The listener has to go to a special site only during the podcast
Ans: d. The listener must pay for any additional materials

Question 106: How important is content on a site when optimizing it?
a. Not important at all does not factor in
b. Mildly important to keep customers happy
Ans: c. It is the only thing which creates a higher ranking in search engines
d. Very important new content especially

Question 107: What is meant by “niche marketing”?
Ans: a. Targeting a broad based group of people
b. Targeting a very specific demographic
c. Advertising on the television
d. Advertising only online

Question 108: What is meant by “whit hat”
Ans: When marketers show up for work wearing white hats

Question 109: What should a company do once it achieves its search engine ranking goals?
a. Stop promoting site
b. Constantly monitor and improve their site in order to maintain their ranking
c. Revise the site once in awhile
Ans: d. Sell advertising on their site

Question 110: What is one unfavorable trait sometimes seen in affiliate marketing?
a. The cost is low
Ans: b. It brings additional traffic to a site
c. Affiliate will use unethical techniques to drive customers in hopes of earning a commission
d. It is only paid for based on successful selling

Question 111: What is a secondary reason to actively maintain a company blog, besides giving potential customers something to read?
a. It keeps the marketing staff busy in down times
Ans: b. It impresses clients
c. A well maintained blog will help increase page rank with search engines
d. It makes the company seem larger than it is

Question 112: What is the purpose of a traditional press release?
a. Is acts as a direct marketing sales tool
b. It can be mailed out to potential clients
c. It announces company information to a widely dispersed group of people
Ans: d. It target markets to internet users

Question 113: What is the purpose of sending a monthly newsletter?
a. It creates work for employees at the company
b. It builds branding creates awareness and connection with potential clients
Ans: c. It gives people a chance to opt out of ever talking to your company again
d. Required by law

Question 114: What is an auto-responder?
a. A person who replaces to all emails for the company
b. An automatic email message sent to someone who takes an action such as submitting a form on a company website
Ans: c. A method of direction communication with clients
d. An email relay system

Question 115: What is the “active voice” style of writing ads?
a. Using “you” and not “I” or “we”- directing wording towards the customer
b. Writing in the first person
Ans: c. Writing in the third person
d. Speaking omnisciently

Question 116: What is the formula for calculating cost per customer acquisition?
http://oetab.blogspot.com/search/label/Social Media Marketing
a. Marketing spent on television divided by the number of new customers
b. Sales divided by customers
c. Total marketing budget divided by all customers ever
Ans: d. Total marketing budget for a specific period divided by the number of new customers for that same period

Question 117: What is “cost per customer acquisition”?
Ans: a. The amount a company pays a customer to try their product
b. The average cost of marketing spent per new customer
c. The cost of marketing staff
d. The cost to beat competitors

Question 118: What is “cost per action”?
Ans: a. Same as pay per click
Ans: b. A payment agreement where a specific action creates a payable event for the affiliate such as a click a purchase a number of page views
c. A payment agreement where costs change depending on volume
d. The product cost

Question 119: What is an “impression”?
a. When a person buys a product from a site
Ans: b. When your ad is displayed on a page online, not necessarily clicked on
Ans: c. When an ad is clicked on when an ad on
d. When an ad makes an impression on a client

Question 120: What is meant by “web 2.0”?
a. The resurgence of internet companies with more interactive focus, such as blogging and social networking
b. Any website which has survived the dot com bust
c. Sites made using new technology
Ans: d. Internet companies who focus on retail sales

-::: See More Post About oDesk & Elance on :::-  http://oetab.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-ouswf5s-6hs/UhE4TyWUrTI/AAAAAAAAAs8/z8dVeqgK3ng/s1600/arsbd.gif


 

Comments



  1. Dakhil result 2015 will be published in 30 may 2015




    ssc result full mark in published in 30 may 2015




    ssc exam result 2015 will be published all education board 30 may 2015 Bangladesh




    ssc result 2015 Education Board Results Bangladesh




    Madrasah Board Result 2015 will be published in same day genarel board bangladesh



    SSC Result 2015 All Boards Educationboardresults.gov.bd

    ReplyDelete

Post a Comment